Gravid og hårfarge

Et spørsmål mange førstegangs gravide lurer på, er om kjemikaliene i hårfargen er farlige? Det er de ikke, faktisk så er alle kjemikaler i Norge EU -godkjent og godkjent av Mattilsynet, og det skal derfor være trygt å farge håret som gravid.

Profesjonelle hårfarger er et strengt regulert kosmetisk produkt. Produktene som blir brukt i landets profesjonelle frisørsalonger, må gjennom en nøysommelig og streng sikkerhetskontroll. De blir vurdert og godkjent for gravide så vel som ikke-gravide. Produktene vi bruker er derfor helt trygge å bruke, uten noen som helst negativ innvirkning på deg eller fosteret. Alikevel kan noen få være allergisk mot noe av innholdet i produktene. På samme måte som noen er allergisk mot feks nøtter eller pollen. Hvis man først har utviklet allergi for et fargestoff, forblir man mest sannsynlig allergisk resten av livet. Hvis man da fortsetter å farge hår, vipper eller bryn, kan også allergien bli mer alvorlig og forverre seg over tid. En sikkerhets anbefaling fra oss er derfor; Ikke farg håret om du er allergisk og gravid.

Dersom det på noen måte er helseskadelig å farge håret må det stå på pakningsvedlegget, sier hudlege Bjørn Bondevik, ved Oslo Syd Hudlegeklinikk. (Når det er sagt, vil vi informere om at vi legger ingen fargeteknikker med hudkontakt på personer med nylig henna tatovering, eller barn under 16 år, pga høyere sannsynlighet for allergisk reaksjon)

I følge jordmor hos altformamma.no, Siri Von Krogh, utgjør ikke det å farge håret eller etterveksten noen risiko for hverken mor eller barn. «Det er ikke noe problem å farge håret dersom du er gravid. Jeg mener det er viktig å føle seg vel i denne perioden, og hvis det å fjerne etterveksten er noe som hjelper på selvfølelsen er det bare å gjøre det. Du kan til og med farge øyenbrynene og øyenvippene om du ønsker det, sier hun»

Forbrukerrådet har skremt mange gravide med testen på forskjellige hårfargemidler for hjemmebehandling. De er testet for allergifremkallende stoffer og hormonforstyrrende kjemikalier. Forbrukerrådet konkluderte med å ikke anbefale noen av produktene som var med i testen. Det som er viktig å huske på her, at dette var hjemmebehandlings produkter. Altså IKKE profesjonelle hårfargeprodukter.

En ting du burde tenke litt på og ta opp til vurdering for om det er trygt for deg og barnet eller ikke.. Blandt alle landets gravide frisører, så er det ingen som har fått beskjed om å slutte i jobben sin umiddelbart pga. kjemikaliene vi sniffer og smører oss inn i hver dag.

Til tross for tester, anbefalinger og forsikringer finnes det ofte fortsatt en bekymring for de gravide. Spesielt de førstegangsfødene! Skal man lese seg opp og ned på alt man skal være redd og bekymret for på sladrenettet, blir man til slutt litt smågal. Men dersom du fortsatt er usikker er det kanskje greit å vente til du føler deg trygg. Uansett om det handler om hårfarge eller noe annet. 

Men husk også på det de alle lærde sier; Om du føler deg bra, føler stort sett barnet seg også bra. 

IMG_4553.JPG

Høstens trendvisning

Som mange av dere allerede har sett og skjønt, så hadde vi en heidundrande trendvisning og fotoshoot for et par helger siden. Nå har vi endelig fått bildene, og jeg vil gjerne dele noen av de med dere her. Selve visningen og shooten handlet om lanseringen av eksklusive Shu Uemura sine tre nye limited edition produkter og Matrix sin nye kreative fargeserie SoCult. Alle klær er fra den anerkjente High End klesbutikken Qomo som flaks for oss ligger omtrent rett ved siden av salongen vår ❤️💸

Her er bilder fra selve fotoshooten, tatt av Alvin. Swipe for å se flere bilder. Ønsker du å booke ham til oppdrag, kontakt ham via Instagram @4lvin

 

Her er bilder fra afterparty/bakgårdsfest tatt av Hamza. Ønsker du å booke ham til oppdrag, kontakt ham via Instagram @hamzanebolsi

Høstens hårtrender

Er du en av de som ikke klarer å legge fra deg den superenkle messy-bun looken?

Fortvil ikke. Den lever fortsatt, men gjerne i en litt mer «pimpet» look om du vil pynte deg litt ekstra. Det kan være lurt å bruke et teksturgivende produkt i håret, som gjør at det lettere holder seg på plass. Du kan også kreppe håret først for ekstra volum og fylde. Om håret ditt er tungt og glatt, kan du feste en stram hestehale som du senere bruker pekefinger og tommel for å dra ut litt forsiktig i håret for å få en mer rufsete og tilfeldig look. Fest gjerne noen søte spenner i håret for et litt mer pyntet uttrykk. En litt for lang og rufsete pannelugg eller en kortere 90 talls lugg er også i vinden og kan med fordel kombineres her. Ellers er det naturlig krøll og tekstur med dype sidestiller som regjerer trendbildet. 

90-tallet er den store inspirasjonen for tilbehør i håret denne sesongen. Store plastklyper, tynne, glitrende spenner, hårbånd og ikke minst sikksakk-hårbåndene, har alle gjort et comeback.

Fletter forsvinner heller aldri helt fra trendbildet og dukker gjerne opp i nye, kreative varianter hver sesong.

Når det gjelder farger, er det som alltid litt mer pigmenter på høsten i motsetning til vårens og sommerens duse og ofte kaldere nyanser. Det har lenge vært hint av rosa i blonde lokker som har regjert, mens nå beveger vi oss i en litt mørkere nyanse her. Det kalles gjerne #copperrose eller #rosecopper på Instagram. Det er altså en blanding av rosa og kobber, som i sommer var #rosegold #pumkinhair er også noe å kikke litt på om du ønsker litt varme høstfarger i håret

Alle farger fra helt naturlige glansfulle nyanser til varmere brunt vil vi se mye av fremover. De hvite,-sølv nyansene vil vi nok aldri bli helt kvitt, ettersom det er mange blondiner som dessverre lider av «gulangst» Men vi ser en trend av at fler av disse jentene er lei av å bleke ihjel håret sitt for så å konstant erge seg over at de kalde sølv nyansene sklir ut av håret etter kort tid. Husk at det finnes mange nydelige blonde nyanser som ikke trenger å være enten gul eller hvit/ sølv 😉

Når det gjelder crazy colors, ser vi ofte mer utfordrende teknikker og flere farger samtidig for et mer spennende resultat, men helst i duse nyanser som dette.