Hva er egentlig keratinbehandling..?

En keratinbehandling er som en vidunderkur for håret som varer og varer, i tillegg til at håret blir rett og glatt. Den bygger opp slitt, tørt og skadet hår, gir fuktighet og masse, masse glans!

Nå er det jo slik at vi i Mood Studio hater å jobbe med produkter som ikke holder det de lover, ettersom vi ønsker å levere perfekt resultat HVER gang. Derfor har det tatt litt tid for oss å finne den keratinbehandlingen som hele gjengen her kneler for. Men nå er den altså her!! Og Isabel Raad ala Pocahontas har nettopp testet den og ble mildt sagt sjokkert over håret sitt!

Om du lurer på varighet, er dette også noe vi har vært veldig nøye på i utkåringen av hvilken keratinbehandling som får hylleplass hos oss. Men denne behandlingen anbefaler vi vedlikehold kun 1-3 ganger i året avhengig av hvor mye krøll du har og hvor rett hår du ønsker å ha. Effekten holder bedre og bedre for hver gang pga flere lag med keratin i håret. Lengdene vil derfor fortsatt holde seg glatte og fine, så du må være helt sikker på at du ønsker glattere hår når du tar denne behandlingen. Vedlikeholdet som må til etter å ha gjort det et par ganger er mest pga ettervekst som kommer.

Prisen på keratinbehandlingen ligger på fra 3000-5000 avhengig av hvor langt og tykt hår du har.

Hvordan foregår behandlingen, hvem passer det for og hvordan vedlikehold gjør man hjemme?

Når du kommer til behandling, må du ha rent, tørt hår. Vil du stripe håret ditt lysere, burde vi gjøre dette før keratinbehandlingen ettersom bleking etterpå vil fjerne keratinet. Vi kan stripe samme dag, men husk at man ikke kan bruke max varme på bleket hår, og derfor vil det heller ikke bli helt rett eller vare like lenge. Bleket hår vil ha behov for påfyll etter ca 3 mnd, mot ubleket hår på ca 6-9 mnd. Vil du farge etterveksten eller lengdene, kan du gjøre dette med en gang etter keratinbehandlingen, men erfaringen tilsier at permanente farger kan bli litt mørkere enn vanlig, og at det ikke trekker helt jevnt i lengdene. Ved minicolor, så vil lyse pigmenter nesten ikke sette seg pga det glatte keratinlaget. Om du alikevel ønsker å korrigere gule nyanser vil det trekke mer dybde enn kalde pigmenter. Det anbefales derfor å vente 2-3 uker før du tar en korrigering av gule nyanser. Ettersom håret blir lysere og varmere etter keratinbehandling, anbefaler vi heller lillapigmenterte pleieprodukter hjemme de første ukene.


Vi påfører keratinkremen, lar den sitte i 45-60 min, tørker og bruker rettetangen godt for å smelte fast keratinet som har trekt seg inn i håret.
Om håret ditt er flatt og blir fort fett på toppen, er det mulig å ta keratinbehandling bare fra ørene og ned.

Om du lurer på om håret ditt egner seg for denne behandlingen, er svaret stort sett JA!! Så lenge du ønsker deg sunnere og glatt hår, er denne behandlingen 100% trygg. Har du helbleket hår, vil behandlingen være mer som en langtidsvirkende kur ettersom vi ikke kan bruke nok varme på for å få det rett. Som nevnt over, må du som helbleket blondine regne med å ta ny behandling hver 3 mnd

Mange lurer på om det sliter på håret, og svaret på dette er NEI. Denne behandlingen er ikke kjemisk og vil ikke endre bryte ned og endre bindingene i håret. Produktene vi bruker inneholder heller ingen farlige gasser og er også trygg behandling for gravide.

Keratinet vil kun bygge opp håret ditt og fylle ut alle hulrom i et svekket og porøst hår. Dette vil også gjøre at håret ditt kan vokse seg mye lenger enn vanlig før det må stusses på, fordi tuppene er kapslet inn og ikke blir like slitt som uten keratinbehandling.

Varmen fra tangen vi bruker til smelte keratinet inn i håret vil heller ikke skade om håret ditt ikke er fullstendig ødelagt av bleking fra før. Det er fordi vi bruker varme etter keratinet har trekt seg inn i cortex og skjellaget er også kapslet inn i keratin. Når det er sagt, vil splitte tupper ikke bli limt sammen igjen, så det som er slitt burde uansett klippes av.
Dette er inkludert i behandlingen.

Om du bader i saltvann, må du skylle ut saltet etter hvert bad ettersom salt bryter ned keratinet.

Du må bruke proffesjonelle, sulfatfrie produkter som inneholder mye fuktighet. Shu Uemura og Miriam Quevedo er så langt våre favoritter her. Du må kure håret med fuktighetskur hver 4-5 vask og alltid bruke olje -gjerne protecting oil fra Shu Uemura. Du burde også føhne håret tørt etter vask for å aktivere keratinet. Husk å føhne fra toppen og nedover slik at glansen i håret kommer bedre frem. Du kan gjerne krølle håret med styler om du ønsker det, og du vil se at krøllene faktisk holder bedre pga styrken fra keratinet i håret.

IMG_5296.jpeg