Why so brassy?

Gult hår og peachy extensions...

Når det kommer til blondt hår, er mange av oss kjent med at klor gjør det blonde håret vårt grønt pga oksidert metall som produserer den grønne fargetonen. Desto mer porøst hår, desto mer oppsugingsevne.

Men hva er årsaken til at extensionsene blir rosa/oransje?

Svaret er overraskende enkelt.

Blonde extensions som blir oransje eller rosa er av samme kjemiske prosess som når blondt hår blir gult og brassy etter det har blitt lysnet.

Hvorfor blir håret gult?

Når blondt hår blir bleket, løsnes umiddelbart alle de kalde pigmentene først, slik at man sitter igjen med kun de varme. That’s just nature. Det er ikke mulig å endre på dette.

Desto mer det lysnes, desto mindre pigmenter er igjen, og mindre gult vil være skinne igjennom. Men bakdelen her er at desto mer det lysnes, desto flere bindinger blir ødelagt. Derfor vil man prøve å ivareta kvaliteten på håret ved å lysne det minst mulig.

Når det er ferdig lysnet, tilsettes motsatte pigmenter til håret for å balansere eventuelle varme toner for å resultere i en kaldere blond farge.

Desto mørkere ditt naturlige hår er, jo flere varme pigmenter vil du ha og mer bleking må til. Det er grunnen til at de av oss som er naturlige brunetter har det vanskeligere å oppnå platinablondt sammenlignet med de som har naturlig. lyst eller musebrunt hår. Har du i tillegg farget håret mørkere brunt har du et stort problem med å få fjernet de varme pigmentene ettersom falske mørke pigmenter sitter ofte mer enn dobbelt så godt som naturlige.

Når håret er nyfarget, tilsettes de motsatte kalde pigmentene i fiolett, blå evt grønt i håret for å nøytralisere de varme tonene, og du forlater salongen med den perfekte kalde blonde fargen.

De neste ukene etter behandlingen, når du vasker, føner og styler håret, vil du sakte begynne å fjerne de kalde tilsatte pigmentene. Husk at varmeverktøy også er en killer for kalde pigmenter. Bruk alltid varmebeskyttelse og aldri varmere enn max 185 grader. Vi anbefaler ghd. Ettersom de naturlige pigmentene dine er varme, vil dette føre til at det blonde håret ditt ser mer og mer gult og brassy ut.

Hvordan kan klor, mineraler, sjøvann og soleksponering endre fargen på hair extensions?

Så nå som vi forstår hva som får blondt hår til å gradvis bli mer gult, la oss ta en titt på de 4 mest skyldige grunnene som fører til misfarging.

Klor fra svømmebassengvann, sjøvann, soleksponering og mineraler fra dusjvann (områder med hardt vann) har alle evnen til å fjerne falske tilsatte pigmenter.

Som beskrevet ovenfor, når det kalde fjernes fra blondt hår, avslører det det naturlige varme pigmentet.

Derfor er sommerferier er en veldig vanlig tid der blondt hår kan bli misfarget mye raskere enn vanlig.

Når du har hair extensions også, kan du oppleve oransje eller til og med i noen tilfeller rosa.

Grunnen til dette er at de fleste hair extensions kommer fra India, Russland eller Kina, og vil 9 av 10 ganger være svarte eller mørkebrune før de sakte bearbeides til forskjellige lysere nyanser.

På grunn av dette vil hair extensions bestå av varme pigmenter fra den naturlige fargen, og vil trenge masse fiolett- og asketoner for å nyansere.

Hvis det utsettes for noen av de 4 elementene ovenfor, vil de tilsatte pigmentene gradvis fjernes som det også ville gjort fra naturlig hår, og etterlate en oransje/rosa tone ved å avsløre det naturlige røde pigmentet.

Det samme vil skje med ditt naturlige blonde hår, men hvis den naturlige fargen din er lysere enn den naturlige fargen på extensionsee, vil mengden av varmt pigment som avsløres mest sannsynlig være lavere, gult i stedet for rødt, noe som resulterer i peachy extensions,  mens ditt eget hår ser fortsatt ok- ut.

Har du opplevd dette problemet, men har ikke vært utsatt for hverken sol, klor eller saltvann?

Da er det mest sannsynlig hardt vann som er fienden din.

Hardt vann inneholder mye jern, kalsium og magnesium som i tillegg til å være misfarget i seg selv som også setter seg i det porøse håret, vil ph’en i vannet løsne på de tilsatte kalde pigmentene. Resultatet blir igjen brassy hår..

Hvordan kan du motvirke dette?

Bruk uv beskyttelse på håret, og dekk det gjerne til med solhatt. Noir picture perfect eller Noir Essentials er perfekt til dette.

Bruk mer hårkur og beskyttende oljer om sommeren for at det ikke skal suge til seg mineraler fra hardt vann.

Ha alltid håret i en høy bun når du bader, og dukk aldri hodet under vann.

God sommer!